Polityka

Dyrektywa unijna

Dyrektywa unijnaNowa dyrektywa tytoniowa, obejmuje o wiele więcej rozwiązań, które zakazują przede wszystkim produkcję papierosów smakowych głównie chodzi tutaj o typ mentolowy, czy też te typu slim. Projekt ten jednak ma trochę czasu, zanim wejdzie w życie. Stanie się to gdzieś w roku 2016, wtedy cały projekt będzie obowiązywać, pod warunkiem że projekt zostanie zaakceptowany. Najwięcej na tej ustawie mogą stracić Polscy, bowiem przecież jesteśmy jednym z największych unijnych twórców tytoniu, oraz największy producent branży tytoniowej. Oczywiście dla nich taka dyrektywa jest dotkliwa, bowiem w jakimś tam procencie zabiera nam to sporo pieniędzy, które były przewidywane jako możliwy zysk. Dlatego też nikt nie chce się narażać na takie duże starty finansowe, bowiem wynikają one z ograniczenia, oraz zmniejszenia produkcji. Oczywiście dla wielu ta ustawa jest zwyczajnym absurdem, jeśli więc będzie to miało taki skutek, pamiętajmy że tylko przy określonych zależnościach, możemy naprawdę wiele stracić.

Poseł czuje się bezkarny