Badanie echo serca w Poznaniu

Echo serca to nieinwazyjne badanie diagnostyczne, które pozwala na ocenę pracy serca. Wykonywane może być już u kilkutygodniowych dzieci. Odbywa się ono przy użyciu specjalnej maszyny emitującej fale dźwiękowe, co sprawia, że jest ono proste, nie trzeba się do niego zbytnio przygotować, a wyniki otrzymujemy od razu po badaniu. Echo serca wskazane jest dla przede wszystkich dla tych, którzy mają zaburzenia pracy serca obejmujące szmery, problemy z rytmem i trudne do wyjaśnienia bóle. Wykonuje się je u osób cierpiących na poważne choroby serca Pełny opis badania znaleźć można na stronie: https://www.neomedica.pl/oferta/badania-specjalistyczne/badania-kardiologiczne/echokardiokrafia-serca-echo/

Neomedica miejscem o wysokiej jakości obsługi

Badanie to można wykonać w wielu miejscach. Im lepszy, bardziej nowoczesny sprzęt i przeszkolony, doświadczony operator, tym dokładniejsze badanie. W Neomedica badania wykonywane są sprzętem najnowszej generacji, spełniającym wszelkie normy i pozwalające na profesjonalne i szybkie wykonanie badania. Firma posiada sprzęty przenośne, dzięki którym możliwe jest wykonanie badania bezpośrednio na wizycie domowej u pacjenta.

Echo serca u dzieci w Poznaniu

Echo serca jest badaniem bezpiecznym dla dzieci. Już kilkutygodniowe maluchy mogą zostać poddane diagnostyce układu sercowo-naczyniowego. Do badania nie potrzeba specjalnego przygotowania, a wyniki otrzymuje się już w trakcie badania. U maluszków dzięki temu badaniu otrzymujemy najczęściej informację o ewentualnych wadach wrodzonych serca.